Godmorgonbullar

Här kommer mitt bästa recept på en bra morgon. Gör små bröd och lägg i kylskåpet på kvällen. På morgonen är det bara att pensla med ägg och strö över sesamfrön och så in i ugnen. Härligt, krispiga goda godmorgonbullar som förgyller frukosten. Smarrigt! Receptet hittade jag på Arlas sida. 
 
 
 

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Kesellakvarg lätt
  • 2 msk Smör-&rapsolja
  • salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här:

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim.

Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna. Blanda smöret med marmeladen. Dela bullarna i halvor.

 
 
 
Till top