Fläskytterfilé i ugn med medelhavssmaker

Igår var vi i Uppsala och besökte mamma. Vi träffades på Fyrishov och badade där med tre barn under fem år. Låt mig säga att det var rätt intensivt. En 3 månaders, en 2-åring och en snart 5-åring. Vi hade händerna fulla som man brukar säga. Efter "det superroliga badet" som min 5-årig älskade gick vi hem till mamma och åt denna kanongoa middag. Fläskytterfilé i ugn med medelhavssmaker toppad med parmaskinka. Mums!!
 
 
 
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini ca 300 g
  • 1 st fänkål ca 250 g
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk konc kalvfond
  • 4 skivor prosciutto

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Till top