Enbärslax

Lax i stora lass! Det blir ofta lax här hemma. Det är en favorit hos barnen och själva slinker det ner mer än gärna också. Här är receptet på en lax med lite vilda smaker. Timjan, enbär och viltfond kryddar såsen. 
 
 
 
Enbärslax
4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk stötta enbär
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1-2 msk lingon
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen och purjolöken i stora bitar. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt, peppar, enbär och timjan. Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ungefär 15 minuter. Strö över lingon. Servera med stekt svamp och potatis. 
 
 
Till efterrätt hade min mor gjort en paj. Alltid lika gott med paj:-)
 
 
 
Till top