Enbärslax

Här kommer en underbar laxrätt som mamma bjöd på för ett tag sen. Hon fick receptet av en god vän. Det är en laxrätt med viltsmaker, enbär och timjan och en härligt gräddig sås. 
 
 
Fördela purjon under laxen! Jag fick göra om...
 
 
Till serverades potatis. Och blomkål med skinksås till barnen. Deras favoriträtt. 
 
 
Här ser ni den kryddade laxen innan såsen hälldes ovanpå. Fantastiskt gott!
 
Enbärslax
4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk stötta enbär
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1-2 msk lingon
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen och purjolöken i stora bitar. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt, peppar, enbär och timjan. Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ungefär 15 minuter. Strö över lingon. Servera med stekt svamp och potatis. 
Till top