Kycklingrullar med salladslök och mango chutey

Igår ville Noa äta kyckling. Och vad gör inte en mamma för sin lilla sjukling. Det blev givetvis kyckling. Dock med en lite vuxentwist. Inte med potatismos, oliver och majs som Noa efterfrågade. Lite måste man ju kompromissa. Det blev en härlig couscous med curry, persilja och granatäppelkärnor och till det ugnsstekta kycklingrullar med mango chutney, salladslök och en sås på créme fraiche, vitlök och kycklingfond. Inspiration fick jag på Coops hemsida, eller snarare i deras app. Det brukar vara en räddning när kreativiteten känns borta...
 
 
Hela härligheten, lite suddigt, men ack så gott
 
 
Granatäppelkärnor. Mamma älskar sådana och åt massor i julas och nu har jag några hemma jag också. 
 

INGREDIENSER
600 g kycklingfilé
1 dl mango chutney
10 salladslökar
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1.5 msk kycklingfond

Couscous:
5 dl kallt vatten
1 msk kycklingfond
4 dl couscous
2 msk olivolja
1 tsk gul curry
0.5 tsk salt
0.5 granatäpple, kärnor
1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela varje kycklingfilé i två tunna skivor och lägg dem på en skärbräda. Lägg på en klick mango chutney och en hel salladslök på varje skiva. Salta, peppra och rulla ihop till en rulle. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

Fräs vitlöken försiktigt i oljan, slå på crème fraiche och kycklingfond. Koka upp och häll över kycklingen i formen. Sätt in rullarna i ugnen cirka 20 minuter.

Couscous

Blanda en kall kycklingbuljong och slå den över couscousgrynen. Låt dra cirka 10 minuter.

Värm olja, curry och salt i en stekpanna. Blanda couscousen med curryoljan i pannan och stek tills couscousen är varm. Toppa med granatäpple och persilja.

Servera kycklingrullarna med couscousen.

Snabbaste limpan

En blogg som jag följer är söta saker. Där hittade jag ett recept på en snabb limpa för ett tag sen. Idag passade jag på att göra två matbröd, fyllda med gryn, mjöl, sirap, filmjölk och nötter. Det blev jättegott. Lite syrligt, lite sött och kommer passa perfekt till morgonsmörgåsen. Tänkte frysa in ena limpan skivad. 
 

INGREDIENSER
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetekross
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl hackade nötter (använde valnötter, mandlar och hasselnötter)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl ljus sirap

Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap. Smörj två brödformar med smör och häll i smeten. Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter.


Banankanelgröt

Här sitter jag och äter gröt med Simon. Snart ska jag ta bussen in och träna. Det bli roligt. Men först fyller jag på depåerna med havregrynsgröt smaksatt med kanel, banan, mandel och russin. Vad hittar ni på idag?

Till top