I helgen bakade jag kardemummascones en morgon. Mycket enkla att göra och goa med ost och björnbärssylt. En härlig helglyx att äta nybakat bröd.


Servera gärna med björnbärssylt


INGREDIENSER
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
0,5 dl kesella 10 %
1,5 dl filmjölk
1 dl björnbärssylt

GÖR SÅ HÄR
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kesella och filmjölk. Rör snabbt ihop till en deg. Degen ska inte knådas, så rulla ut degen till en rulle och dela i 10 delar. Rulla degbitarna till små bollar. Lägg dem i muffinsformar eller på bakplåtspapper. Pensla med lite vatten och strö på krossad kardemumma. Grädda i ca 10 minuter i 250 grader. Servera sconsen med sylt.

Kardemummascones

Bakning 2 kommentarer
I helgen bakade jag kardemummascones en morgon. Mycket enkla att göra och goa med ost och björnbärssylt. En härlig helglyx att äta nybakat bröd.


Servera gärna med björnbärssylt


INGREDIENSER
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
0,5 dl kesella 10 %
1,5 dl filmjölk
1 dl björnbärssylt

GÖR SÅ HÄR
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kesella och filmjölk. Rör snabbt ihop till en deg. Degen ska inte knådas, så rulla ut degen till en rulle och dela i 10 delar. Rulla degbitarna till små bollar. Lägg dem i muffinsformar eller på bakplåtspapper. Pensla med lite vatten och strö på krossad kardemumma. Grädda i ca 10 minuter i 250 grader. Servera sconsen med sylt.