Hallonglass

Noa fick ett glasspinneset av Nettan med familj, så häromveckan passade vi på att göra en enkel hallonglass utan glassmaskin. Det blev smarrigt. Grädde, hallon, florsocker och vaniljsocker är de enda ingredienserna. Mycket enkelt men gott.
 
 

Ingredienser

200-250 g djupfrysta hallon
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver (ekologisk)
Prova gärna med andra frysta bär/frukter som jordgubbar, blåbär eller mango t.ex.

 

Gör så här

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver (ganska löst)
Häll grädden i en mixer och tillsätt florsockret och de frysta hallonen (lite i taget).
Häll smeten i en form och stoppa den i frysen en stund.
Passar utmärkt när man plötsligt får middagsgäster utan att vara förberedd. Börja med att göra glassen och låt den frysa under tiden du gör resten av maten och under tiden ni äter. Dina gäster blir förvånad att du så snabbt kunde göra en så god glass.

Tänk på att denna typ av snabblagad glass inte bör lagras utan ätas samma dag den tillagas.

Lasagne med köttfärs och keso

Vilket härligt väder vi har haft de senaste dagarna. Vi har njutit och fixat här hemma. Har även hunnit med att ligga på stranden i Österskär. Införskaffade ett strandtält och där fick lillkillen ligga och sova.
 
 
Han verkade trivas där! Noa sprang för fullt med sin vattenkanna och gjorde vattengångar. Imorgon åker vi till Väddö gårdsmejeri, mitt favoritställe på sommaren. Där har de underbar glass och god ost. Fantastisk ostkaka och kosafari att åka på. Härligt! Men först kommer här ett recept på en härlig lasagne med fullkornsplattor och keso. Det är en favorit som jag en gång hittade på Arlas hemsida.
 
 
 
 

Ingredienser

4 port

400 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 burk krossade tomater ca 400 g

2 msk tomatpuré

2 grönsaksbuljongtärningar

1 krm svartpeppar

500 g KESO grillad paprika

1 dl svarta oliver, urkärnade

6 lasagneplattor, fullkorn

2 dl riven ost

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.  Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör i en stekpanna. 

Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i cottage cheese och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Till top