Här kommer receptet på en jättegod gryta, med fläskfilé, stark kabanosskorv och cornichonger. Röd och grön paprika och oliver ger extra god smak. Min mamma bjöd på detta för ett par år sedan och därefter har det blivit en riktig favoriträtt här hemma.

Fläskfilén bryns och sedan bryns lök och delad paprika. Sedan får det sjuda i en god sås.

Gröna oliver till och cornichonger är supergott! De läggs i grytan precis innan servering så de hinner bli varma.

Jättegott med ris till eller varför inte potatisklyftor?

INGREDIENSER
4 personer
1 fläskfilé, ca 700 g
2-3 kabanosskorvar
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
rapsolja till stekning
2 msk kalvfond + 2 dl vatten
2 dl grädde
salt och peppar
2 dl cornichonger
2 dl gröna oliver
Tillbehör
Ris eller ugnsbakad potatis
GÖR SÅ HÄR:
Putsa filén och skär den och korven i ca 2 cm tjocka bitar. Finhacka löken och rensa och skär paprikorna i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filén och korven tills de fått fin färg runtom. Tillsätt löken och paprikan och låt fräsa med i några minuter. Häll på buljongen och grädden. Låt småputtra i ca 10 min. Salta och peppra.
Skär gurkan i bitar och tillsätt den tillsammans med oliverna. Låt allt bli varmt. Servera grytan med ris eller potatisklyftor.

INGREDIENSER

4 personer

1 fläskfilé, ca 700 g
2-3 kabanosskorvar
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
rapsolja till stekning
2 msk kalvfond + 2 dl vatten
2 dl grädde
salt och peppar
2 dl cornichonger
2 dl gröna oliver

Tillbehör
Ris eller ugnsbakad potatis

GÖR SÅ HÄR:
Putsa filén och skär den och korven i ca 2 cm tjocka bitar. Finhacka löken och rensa och skär paprikorna i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filén och korven tills de fått fin färg runtom. Tillsätt löken och paprikan och låt fräsa med i några minuter. Häll på buljongen och grädden. Låt småputtra i ca 10 min. Salta och peppra.
Skär gurkan i bitar och tillsätt den tillsammans med oliverna. Låt allt bli varmt. Servera grytan med ris eller potatisklyftor.

Kreolsk gryta

Kött och chark 2 kommentarer
Här kommer receptet på en jättegod gryta, med fläskfilé, stark kabanosskorv och cornichonger. Röd och grön paprika och oliver ger extra god smak. Min mamma bjöd på detta för ett par år sedan och därefter har det blivit en riktig favoriträtt här hemma.

Fläskfilén bryns och sedan bryns lök och delad paprika. Sedan får det sjuda i en god sås.

Gröna oliver till och cornichonger är supergott! De läggs i grytan precis innan servering så de hinner bli varma.

Jättegott med ris till eller varför inte potatisklyftor?

INGREDIENSER
4 personer
1 fläskfilé, ca 700 g
2-3 kabanosskorvar
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
rapsolja till stekning
2 msk kalvfond + 2 dl vatten
2 dl grädde
salt och peppar
2 dl cornichonger
2 dl gröna oliver
Tillbehör
Ris eller ugnsbakad potatis
GÖR SÅ HÄR:
Putsa filén och skär den och korven i ca 2 cm tjocka bitar. Finhacka löken och rensa och skär paprikorna i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filén och korven tills de fått fin färg runtom. Tillsätt löken och paprikan och låt fräsa med i några minuter. Häll på buljongen och grädden. Låt småputtra i ca 10 min. Salta och peppra.
Skär gurkan i bitar och tillsätt den tillsammans med oliverna. Låt allt bli varmt. Servera grytan med ris eller potatisklyftor.

INGREDIENSER

4 personer

1 fläskfilé, ca 700 g
2-3 kabanosskorvar
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
rapsolja till stekning
2 msk kalvfond + 2 dl vatten
2 dl grädde
salt och peppar
2 dl cornichonger
2 dl gröna oliver

Tillbehör
Ris eller ugnsbakad potatis

GÖR SÅ HÄR:
Putsa filén och skär den och korven i ca 2 cm tjocka bitar. Finhacka löken och rensa och skär paprikorna i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filén och korven tills de fått fin färg runtom. Tillsätt löken och paprikan och låt fräsa med i några minuter. Häll på buljongen och grädden. Låt småputtra i ca 10 min. Salta och peppra.
Skär gurkan i bitar och tillsätt den tillsammans med oliverna. Låt allt bli varmt. Servera grytan med ris eller potatisklyftor.