Chokladkladdkakor

Kommentera
Här hemma fortsätter baktrenden. Frysen fylls med bakverk. Här möten kladdkakan cookien. Jättegoda chokladkladdkakor gjorde jag för ett tag sen.





INGREDIENSER
24 stycken kakor
200 g mörk choklad
1/2 vaniljstång
1 1/2 msk espressokaffe
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl farinsocker
2 ägg
1/2 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.

Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i mikro.

Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt och låt stå.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och 1/2 tsk salt i en skål.

Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt chokladsmeten lite i taget under vispning, tills det är slätt. Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen. Låt vila i 10 minuter.

Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm från varandra.

Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna och lägg dem i en burk.