Varm äppeldryck

Sist av allt blev det en varm vinterdryck med äpple, ingefära och kanel. Det är viktigt att äppeljuicen är av den ljusa sorten och grumlig. Jag tog Brämhults, mums.



Ingredienser

4 glas
8 dl äppeljuice
pressad saft av ½ citron
2 kanelstänger
2 msk grovriven ingefära

 

 Gör så här

Värm juicen. Tillsätt citronsaft, kanel och ingefära. Låt dra 15 min innan servering.

Banancoupe med hallon och kolasås


Till efterrätt blev det en variant av banana split med god kolasås. Noa är helt galen i hallon så det föll även honom i smaken. Rätt mycket kolasås blev det, men den lär nog gå åt de närmaste dagarna.



Ingredienser

4 port
Kolasås:
2 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
50 g Smör

2 bananer
4 kulor vaniljglass
4 kulor chokladglass
hallon

 

 Gör så här


Börja med såsen. Koka grädde, sirap och socker simmigt, ca 10 min. Vispa i smöret mot slutet. Skala och dela bananerna mitt itu och skär varje halva i 4 långa klyftor. Ställ dem i glas eller skålar och lägg på en kula glass av varje sort. Ringla över kolasås och garnera med hallon.

 

Flygande jakob på plockigt vis

Det blev en klassiker till huvudrätt. Eftersom jag gillar frukt i maten medan min fina S ogillar det så var det här nya receptet med flygande jakob på ett plockigt vis väldigt smart. Man tar helt enkelt det man gillar allra bäst!



Ingredienser

4 port
500 g kycklingfilé
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk Smör
2 dl  mellangrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 msk tomatpuré
½ dl jordnötssmör
½ tsk salt


Tillbehör:
2 bananer
1 pkt bacon, 140 g
200 g champinjoner
1 msk Smör
1 dl jordnötter eller cashewnötter
curry


 Gör så här


Sätt ugnen på 225°. Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré, jordnötssmör och salt och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Lägg samtidigt in bananerna med skal i ugnen. Strimla och fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Skär champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör. Lägg upp tillbehören i skålar. Dela bananerna på längden och skär fruktköttet i skivor direkt i skalet. Servera ris och en sallad till.

 

Till top