Kungskrabba med avokado och sikrom

En enkel och lyxig förrätt. Krabba, sikrom och massor med goda grönsaker.



4 portioner
400 g kungskrabba, benen
1/2 gurka
1/4 rödlok
1 avokado
1 citron
1 msk olivolja
4 tsk sikrom
2 krm flingsalt
1 kruka dill

GÖR SÅ HÄR
Skala krabban, gärna genom att klippa med en sax. Skär krabbköttet i ca 3 cm stora bitar.

Skala gurkan och skär den på längden till fyra stavar. Ta bort kärnhuset och skär gurkan i små kuber.

Skala och klyfta rödlöken tunt.

Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar.

Halvera citronen. Pressa juicen från 1/2 citron och blanda med olivoljan. Klyfta den andra citronhalvan.

Lägg upp krabba, gurka, rödlk, avokado och rom på tallrikar. Ringla över citrondressingen, salta och garnera med dill. Servera med citronklyftor.

Kassler med äppelbulgur

Snabblagad rätt med vardagskassler. Innan jag fick barn åt jag aldrig kassler, men numera blir det nog nån gång varannan vecka.

4 portioner
3 dl bulgur
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 msk olivolja
1 stor rödlök
2 stora röda äpplen
1 kruka bladpersilja
2 krm salt och 2 krm nymalen svartpeppar
1/2 lime och klyftor till servering
1 1/2 dl matyoghurt
1 tsk sambal oelek
500 g kassler

GÖR SÅ HÄR
Koka bulguren i vatten och buljong 10 min. Häll av i durkslag. Ringla över oljan. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och tärna äpplena. Finhacka persiljan. Blanda allt med bulguren.

Salta och peppra. Pressa över lime.

 Blanda yoghurt och sambal.

Skiva kasslern tunt och stek ca 1 min per sida i en het, torr panna. Servera med bulgur och sambalyoghurt.

Lycka

Lycka är ibland att ta en lång promenad i solen. Att prata om allt mellan himmel och jord som man sällan hinner ta upp. Att diskutera en bra bok. Att bli bjuden på en fantastisk god halloumisallad med potatis. Så god att man dagen efter beställer halloumisallad till lunch på Vurma. Ett ställe som har fantastisk lunch med som faktiskt inte kan mäta sig med Annas sallad. Det är lycka!

Till top