En enkel och lyxig förrätt. Krabba, sikrom och massor med goda grönsaker.



4 portioner
400 g kungskrabba, benen
1/2 gurka
1/4 rödlok
1 avokado
1 citron
1 msk olivolja
4 tsk sikrom
2 krm flingsalt
1 kruka dill

GÖR SÅ HÄR
Skala krabban, gärna genom att klippa med en sax. Skär krabbköttet i ca 3 cm stora bitar.

Skala gurkan och skär den på längden till fyra stavar. Ta bort kärnhuset och skär gurkan i små kuber.

Skala och klyfta rödlöken tunt.

Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar.

Halvera citronen. Pressa juicen från 1/2 citron och blanda med olivoljan. Klyfta den andra citronhalvan.

Lägg upp krabba, gurka, rödlk, avokado och rom på tallrikar. Ringla över citrondressingen, salta och garnera med dill. Servera med citronklyftor.

Kungskrabba med avokado och sikrom

Fisk och skaldjur Kommentera
En enkel och lyxig förrätt. Krabba, sikrom och massor med goda grönsaker.



4 portioner
400 g kungskrabba, benen
1/2 gurka
1/4 rödlok
1 avokado
1 citron
1 msk olivolja
4 tsk sikrom
2 krm flingsalt
1 kruka dill

GÖR SÅ HÄR
Skala krabban, gärna genom att klippa med en sax. Skär krabbköttet i ca 3 cm stora bitar.

Skala gurkan och skär den på längden till fyra stavar. Ta bort kärnhuset och skär gurkan i små kuber.

Skala och klyfta rödlöken tunt.

Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar.

Halvera citronen. Pressa juicen från 1/2 citron och blanda med olivoljan. Klyfta den andra citronhalvan.

Lägg upp krabba, gurka, rödlk, avokado och rom på tallrikar. Ringla över citrondressingen, salta och garnera med dill. Servera med citronklyftor.