Falu med medelhavsgrönsaker

Enkel matlagning blev det ikväll. Grönsaker med medelhavssmak och lite falukorvsbitar samt fullkornsbulgur. Passade på att testa vår egna zucchini. De är inte så stora, men väldigt goda. Det är ju faktiskt som godast när de är små!



Ugnstemperatur
225º

4 portioner
2 paprikor, i klyftor
300 g zucchini, i halvmånar
1 dl svarta oliver
2 msk olivolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm oregano eller basilika
400 g falukorv, i bitar
200 g bulgur

 


Gör så här

Blanda grönsaker, oliver, olja, salt och kryddor i en stor långpanna. För ut grönsakerna mot sidorna och lägg korven i mitten.


Stek i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka och korven genomvarm, 15-20 minuter.


Koka under tiden bulguren enligt anvisning på förpackningen.


Servera bulgur till korven och grönsakerna.

Choklad- och apelsinmuffins

Goa muffins med apelsin och bitar av choklad. Med kokossprinkling!



10 st
Ugnstemperatur: 225 grader


100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 apelsin, sköljd, saft och rivet skal
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g grovhackad mörk choklad
1 msk smör
0,5 dl kokosflingor


GÖR SÅ HÄR

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och apelsinsaft under vispning. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, apelsinskal och hackad choklad. Tillsätt blandningen till äggsmeten.

Smörj en muffinsplåt och ströa med kokosflingor. Skeda upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.


Tips:Om du använder muffinsformar i papper, kan du strö kokosen ovanpå muffinsen.

Till top