Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade saker är sällan fel. Jag tycker faktiskt att det allra mesta blir goare i ugnen. Små körsbärstomater som får rostas i flera timmar på låg värme, rödbetor som sedan äts med en gnutta salt eller rotfrukter i alla dessa former. Jag brukar klyfta och dela diverse grönsaker efter att jag skalat dem. Denna gång blev det färgglada morötter, potatis och polkabetor. Lägger dessa på en plåt och ringlar över lite olja. På med lite blomsalt (har kvar ett fantastiskt fint salt med ätbara blommor från Gotland) och in i ugnen på 225 grader i en halvtimme. Jag rör runt lite under tiden och ser till att de är mjuka och goa innan jag tar ut dem. Passar till det mesta!

Baconlindade dadlar

Detta har jag läst på så många matbloggar att det ska vara så gott. Är inte riktigt min cup of tea kan jag väl säga efter att ha smakat. Lindade dadlar med bacon och ugnsbakade tills det fick färg. Det var gott med det salta och söta, men jag tycker fortfarande att det söta tog över lite för mycket. Även detta var dock fantastiskt gott tyckte 15 månaders N.
Till top