Färsbiffar går att variera i all oändlighet! Just dessa är kryddade med senap. Till detta serveras rotfrukter och fetaost.



INGREDIENSER

600 g nötfärs 

 2 msk dijonsenap

 1 tsk salt

 2 krm svartpeppar, nymald

1 msk olivolja

 50 g fetaost


Rotfrukter:

 800 g rotfrukter, valfria t ex morot, palsternacka och kålrot

1 msk olivolja

 50 g rucola


Sås:

 2 dl matyoghurt

 1 tsk honung

 1 krm salt

 
 Tillagning

1. Skala rotfrukterna och skär i stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Blanda med olivolja och rucola.
2. Blanda färs, senap, salt och svartpeppar. Forma fyra biffar och stek i olivolja ca 5 min på varje sida.
3. Blanda yoghurt, honung och salt. Lägg upp biffar och rotfrukter på tallrikar och smula över fetaosten. Servera med såsen.

Färsbiffar med senap, fetaost och rotfrukter

Kött och chark Kommentera

Färsbiffar går att variera i all oändlighet! Just dessa är kryddade med senap. Till detta serveras rotfrukter och fetaost.



INGREDIENSER

600 g nötfärs 

 2 msk dijonsenap

 1 tsk salt

 2 krm svartpeppar, nymald

1 msk olivolja

 50 g fetaost


Rotfrukter:

 800 g rotfrukter, valfria t ex morot, palsternacka och kålrot

1 msk olivolja

 50 g rucola


Sås:

 2 dl matyoghurt

 1 tsk honung

 1 krm salt

 
 Tillagning

1. Skala rotfrukterna och skär i stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Blanda med olivolja och rucola.
2. Blanda färs, senap, salt och svartpeppar. Forma fyra biffar och stek i olivolja ca 5 min på varje sida.
3. Blanda yoghurt, honung och salt. Lägg upp biffar och rotfrukter på tallrikar och smula över fetaosten. Servera med såsen.