Goda glöggtilltugg. Jag valde och rulla mina getostbollar i hackad gräslök och finhackade torkade tranbär.



 

Ingredienser

200 g chèvre
100 g philadelphiaost, eller annan färskost
2 dl torkade tranbär, gula russin, pekannötter eller gräslök, finhackade


Gör så här

1. Blanda chèvre och färskost.

2. Låt stå i kylskåpet en stund tills röran har stelnat och går att rulla till bollar.
3. Rulla chèvrebollarna i tranbär, russin, pekannötter eller gräslök så att de täcks.

Chèvrebollar

Ostar Kommentera
Goda glöggtilltugg. Jag valde och rulla mina getostbollar i hackad gräslök och finhackade torkade tranbär.



 

Ingredienser

200 g chèvre
100 g philadelphiaost, eller annan färskost
2 dl torkade tranbär, gula russin, pekannötter eller gräslök, finhackade


Gör så här

1. Blanda chèvre och färskost.

2. Låt stå i kylskåpet en stund tills röran har stelnat och går att rulla till bollar.
3. Rulla chèvrebollarna i tranbär, russin, pekannötter eller gräslök så att de täcks.

Mörk choklad och sötsyrliga lingon blir en riktigt god lingontryffel. Receptet är hämtat ur boken Pernillas jul.



 

Ingredienser

250 g mörk choklad, av bra kvalitet
20 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dlrårörda lingon


Gör så här

1. Hacka chokladen.

2. Smält smöret i en kastrull och häll i grädden.

3. Värm tills blandningen nästan kokar och ta från plattan.

4. Låt chokladhacket smälta i grädden.

5. Blanda i lingonen och rör till en slät blank smet.

6. Skeda ner tryffelsmeten i ischokladformar och ställ dem i kylskåpet att stelna.

Lingontryffel

Desserter och efterrätter Kommentera
Mörk choklad och sötsyrliga lingon blir en riktigt god lingontryffel. Receptet är hämtat ur boken Pernillas jul.



 

Ingredienser

250 g mörk choklad, av bra kvalitet
20 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dlrårörda lingon


Gör så här

1. Hacka chokladen.

2. Smält smöret i en kastrull och häll i grädden.

3. Värm tills blandningen nästan kokar och ta från plattan.

4. Låt chokladhacket smälta i grädden.

5. Blanda i lingonen och rör till en slät blank smet.

6. Skeda ner tryffelsmeten i ischokladformar och ställ dem i kylskåpet att stelna.

Det här är det enklaste glöggtillbehöret och ett av de godaste. Så synd att jag själv inte får smaka i år bara. Min favorit är den krämiga, starka osten Saint Agur. Men en stilton är ju aldrig fel i jultider. Den är bara lite smuligare så det är lite knepigare att få på den på pepparkakan.

Pepparkakor med grönmögelost

Övrig matlagning Kommentera
Det här är det enklaste glöggtillbehöret och ett av de godaste. Så synd att jag själv inte får smaka i år bara. Min favorit är den krämiga, starka osten Saint Agur. Men en stilton är ju aldrig fel i jultider. Den är bara lite smuligare så det är lite knepigare att få på den på pepparkakan.