Chèvrebollar

Goda glöggtilltugg. Jag valde och rulla mina getostbollar i hackad gräslök och finhackade torkade tranbär.



 

Ingredienser

200 g chèvre
100 g philadelphiaost, eller annan färskost
2 dl torkade tranbär, gula russin, pekannötter eller gräslök, finhackade


Gör så här

1. Blanda chèvre och färskost.

2. Låt stå i kylskåpet en stund tills röran har stelnat och går att rulla till bollar.
3. Rulla chèvrebollarna i tranbär, russin, pekannötter eller gräslök så att de täcks.

Lingontryffel

Mörk choklad och sötsyrliga lingon blir en riktigt god lingontryffel. Receptet är hämtat ur boken Pernillas jul.



 

Ingredienser

250 g mörk choklad, av bra kvalitet
20 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dlrårörda lingon


Gör så här

1. Hacka chokladen.

2. Smält smöret i en kastrull och häll i grädden.

3. Värm tills blandningen nästan kokar och ta från plattan.

4. Låt chokladhacket smälta i grädden.

5. Blanda i lingonen och rör till en slät blank smet.

6. Skeda ner tryffelsmeten i ischokladformar och ställ dem i kylskåpet att stelna.

Pepparkakor med grönmögelost

Det här är det enklaste glöggtillbehöret och ett av de godaste. Så synd att jag själv inte får smaka i år bara. Min favorit är den krämiga, starka osten Saint Agur. Men en stilton är ju aldrig fel i jultider. Den är bara lite smuligare så det är lite knepigare att få på den på pepparkakan.

Till top