Rödbetsbiffar

Rödbetor är en favorit! Denna gång blev det rödbetsbiffar. S var sådär förtjust. Wallenbergare, pannbiffar är tydligt goare. Men jag älskar dessa biffar!! Så gott och enkelt att göra. Röda och tjusiga är det också!



För 4 personer
5 medelstora kokta rödbetor
5 medelstora kokta potatisar
1 stor gul lök
2 msk ströbröd
1 ägg
ca  1 1/2 tsk örtsalt

GÖR SÅ HÄR:
Koka rödbetorna och potatisarna och låt dem svalna. Skala, finhacka och fräs löken. Skala både rödbetor och potatis och riv dem fint eller mal. Blanda det rivna i en skål tillsammans med frästa löken och övriga ingredienser. Låt smeten stå och svälla 10-15 minuter. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka ut smeten glest och stek små platta biffar. Stek ett par minuter på varje sida över rätt svag värme. Servera citronklyftor till.
Till top