Rödbetor är en favorit! Denna gång blev det rödbetsbiffar. S var sådär förtjust. Wallenbergare, pannbiffar är tydligt goare. Men jag älskar dessa biffar!! Så gott och enkelt att göra. Röda och tjusiga är det också!



För 4 personer
5 medelstora kokta rödbetor
5 medelstora kokta potatisar
1 stor gul lök
2 msk ströbröd
1 ägg
ca  1 1/2 tsk örtsalt

GÖR SÅ HÄR:
Koka rödbetorna och potatisarna och låt dem svalna. Skala, finhacka och fräs löken. Skala både rödbetor och potatis och riv dem fint eller mal. Blanda det rivna i en skål tillsammans med frästa löken och övriga ingredienser. Låt smeten stå och svälla 10-15 minuter. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka ut smeten glest och stek små platta biffar. Stek ett par minuter på varje sida över rätt svag värme. Servera citronklyftor till.

Rödbetsbiffar

Vegetariskt Kommentera
Rödbetor är en favorit! Denna gång blev det rödbetsbiffar. S var sådär förtjust. Wallenbergare, pannbiffar är tydligt goare. Men jag älskar dessa biffar!! Så gott och enkelt att göra. Röda och tjusiga är det också!



För 4 personer
5 medelstora kokta rödbetor
5 medelstora kokta potatisar
1 stor gul lök
2 msk ströbröd
1 ägg
ca  1 1/2 tsk örtsalt

GÖR SÅ HÄR:
Koka rödbetorna och potatisarna och låt dem svalna. Skala, finhacka och fräs löken. Skala både rödbetor och potatis och riv dem fint eller mal. Blanda det rivna i en skål tillsammans med frästa löken och övriga ingredienser. Låt smeten stå och svälla 10-15 minuter. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka ut smeten glest och stek små platta biffar. Stek ett par minuter på varje sida över rätt svag värme. Servera citronklyftor till.