

SMET 1:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
3 äggulor
5 msk grädde
SMET 2:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
mandelspån
FYLLNING:
rikligt med bär, som hallon, vinbär, blåbär och jordgubbar
3 dl vispad grädde
mera bär till garnering
florsocker
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) SMET 1: Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Vispa ihop
med smält smör, äggulor och grädde. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
3) SMET 2: Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock
maräng. Bred ut marängen ovanpå den första degen. Strö över mandelspån.
4) Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills
marängen fått lite färg.
5) Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan. Lägg på den andra halvan, garnera gärna med bär och pudra över florsocker.
skriven
När man gör första smeten. Ska grädden vara vispad eller är det ovisspad grädde?