Midsommartårta

4 kommentarer
Bakade Ernst midsommartårta. Gjorde en stor tårtbotten i en långpanna. Delade den och fyllde med grädde, hallon, skivade jordgubbar och blåbär. Svenska hela jordgubbar fick krona verket!




SMET 1:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
3 äggulor
5 msk grädde


SMET 2:

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
mandelspån


FYLLNING:

rikligt med bär, som hallon, vinbär, blåbär och jordgubbar
3 dl vispad grädde
mera bär till garnering
florsocker


Gör så här:

1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) SMET 1: Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Vispa ihop
med smält smör, äggulor och grädde. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
3) SMET 2: Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock
maräng. Bred ut marängen ovanpå den första degen. Strö över mandelspån.
4) Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills
marängen fått lite färg.
5) Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan. Lägg på den andra halvan, garnera gärna med bär och pudra över florsocker.

 
1 Robin:

skriven

När man gör första smeten. Ska grädden vara vispad eller är det ovisspad grädde?

2 Klara:

skriven

Ovispad. Jättego tårta!

3 Veronica:

skriven

Hejsan!
Får jag sno receptet och baka och sedan lägga ut det i min blogg :) ?

Svar: Absolut. Länka gärna till mig!
Klara

4 Veronica:

skriven

Tack:) nu har jag lagt upp receptet och länkat till dig:)