Revbensspjäll med jerk-krydda

Från Jamaica kommer Jerk-marinad som ger köttet en söt och stark smak. Vi testade att grilla revbensspjäll i förra veckan. Supergod marinad med recept från Per Mobergs senaste grillbok.





Tomatsallad som tillbehör



Färdiga spjäll



Kryddblandningen till marinaden

Jerk-kryddade revbensspjäll

3-4 salladslökar
1 tsk kryddpeppar
2 revben eller 2 kg färdigskurna revbensspjäll
1 hönsbuljongtärning

Jerkmarinad:
3 röda chilifrukter, urkärnade och hackade
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 cm ingefära, skalad och hackad
saft från 2 lime
6 timjankvistad, repade
1 näve hackad koriander
1 tsk kanel
3 kryddnejlikor, mortlade
2 tsk kryddpeppar, mortlade
3 msk mörkt muscovadosocker
4 msk rapsolja
1 dl vatten

Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 160 grader. Hacka det gröna på salladslökarna och lägg i en ugnsplåt tillsammans med kryddpeppar. Lägg i köttet och häll på kokande vatten så det precis täcker köttet. Lägg i buljongtärningen, täck med folie och ställ in i ugnen i 2 timmar. Häll av vätskan och löken.

Hacka resterande bitar av salladslöken i en matberedare. Lägg i resten av ingredienserna till marinaden och mixa ihop. Gnugga in marinaden i köttet och låt stå i 30 minuter. Grilla revbensspjällen tills de får fin färg. Strö lite flingsalt över spjällen.

Pasta al limone

En god pasta med citron, örter, vitlök och parmesan.



INGREDIENSER
800 g snäckpasta

8 msk olivolja
3 citroner, saft och finrivet skal
2 stora nävar färska örter, basilika, oregano, slätbladig persilja
2 vitlöksklyftor, finhackade
300 g färskriven, finriven parmesan
svartpeppar
2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:
Lägg alla ingredienser till såsen i en stor skål och vispa tills grädden tjocknar. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll upp på ett fat och häll över såsen. Servera genast.

Kanske världens goaste lemonad

Lemonad är fantastiskt gott när det är varmt! Annars också iochförsig. Citron, citron och citronsmak som är syrlig och lite söt. Här är ett recept på en kanongod lemonad. Jag har gjort den två gånger på en vecka och det säger väl allt!

INGREDIENSER
1 1/2 dl socker
1 l vatten
4 citroner

GÖR SÅ HÄR:
Koka upp socker och vatten och rör tills sockret löst upp sig. Låt svalna. Skär bort det gula från en citron och lägg i sockerlagen. Pressa alla fyra citronerna. Sila och häll i sockerlagen. Ställ i kylen och servera gärna med is och citronmeliss.
Till top