Salsiccia med salvia och bacon

Salsiccia är en italiensk fläskkorv. Det här är ett enkelt recept men kopiöst gott, som jag hittade på recept.nu. Fett suger åt sig maximalt med smak och det är därför korvarna lindas in i bacon. Grillade får de en ljuvlig smak av rök och salvia



Fina grillade korvar med färsk salvia och lime



Till detta en underbart somrig tomatsallad med färsk gul knipplök och basilika



Till dett även lite skivad fänkål och majrova samt god vit bönröra

Antal portioner: 5
Ingredienser
10 st salsicciakorvar
10 st salviakvistar
10 skivor bacon
1 st lime, saften
Svartpeppar
Olivolja

 

Gör så här
1. Lägg en kvist salvia på varje korv och linda bacon runt om.

2. Fäst eventuellt med en tandpetare.

3. Trä upp korvarna tätt på två grova spett – det är ett bra sätt att kunna vända samtliga korvar på en gång – och grilla dem knapriga runt om.

4. Servera med nypressad lime, svartpeppar och olivolja.

Vit böncrème med yoghurt och basilika

Det här är en makalöst god röra. Jag gillar verkligen bönröror. Det blir lite matigare och passar bra till sallad, som sås eller bara en som ett extra element till en god middag.



Ingredienser
1 dl kokta vita bönor
0.5 dl yoghurt
1 msk olivolja
1 msk basilika
Salt


Gör så här

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt.

Matjessillfilé med färskpotatis och hackat ägg

Matjesill, färskpotatis och dill hör sommaren till! Här hemma äter vi mycket färskpotatis och en hel del majesill. Här är en kanongod middag som är enkel att göra.



Ingredienser
300-400 g matjessillfiléer
10-12 medelstora färskpotatis
2 st rödlökar
3 st ägg
2 st citroner
50 g smör
Dill samt gräslök till garnering
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Färskpotatis


Gör så här

1. Koka och hacka äggen.

2. Hacka rödlöken fint.

3. Bryn smöret lätt i en kastrull.

4. Lägg filéerna på tallrikar och strö över ägget och den finhackade löken.

5. Ös över det brynta smöret och garnera med dill och gräslök.

6. Ät med kokt fäskpotatis.

Till top