Råkultur

Igår överraskades jag med ett besök till restaurangen Råkultur. Maten var vacker som konstverk. Och väldigt god!! Det blir att gå dit snart igen helt enkelt för att testa mera på menyn.



Till förrätt åt vi sashimi



Sedan åt vi god sushi. Allra godast var vårprimörer i koreansk chili till höger. Samt silverålen som inte syns på bilden. Det blev även:

Peking BBQ
Grillad fläsksida, brynt lök, hoi sin


och


Sotat laxbuk med vattenmelon och jalapeno emulsion



Ett härligt restaurangbesök! Tack kära S för det!!

Sej med äggsås

Här hemma är hösten på stormsteg! Jag har varit lite lat vad gäller matlagning på sistone. Det har varit så mycket sjå att springa efter lilla pojken här hemma. Som numera kryper fort! Och ställer sig upp överallt. Det blev en gammal favorit häromdagen. Sej med äggsås. En äggsås som bara görs på mjölk och ingen grädde blir lätt smaklös. Hemligheten till god smak är kycklingbuljong och vitpeppar.


INGREDIENSER

3 dl vatten 
1 tsk salt 
600 g sejfilé 


Sås
2 msk smör 
2 msk vetemjöl 
4 dl mjölk, (3 %) 
2 tsk kycklingfond, konc 
0,5 tsk salt 
1 krm vitpeppar, nymald 
2 st ägg, hårdkokta 
3 msk persilja, hackad 


Tillbehör
potatis, kokt 


GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp vattnet med saltet i en traktörpanna. Lägg i fisken och låt koka upp igen. Ta pannan från värmen och låt stå med locket på ca 20 min.
2. Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.
3. Servera med kokt potatis.

Till top