Blomkål med bacon och parmesankräm

Alla är inte så förtjusta i blomkål. Men jag gillar verkligen den grönsaken! Något så enkelt som kokt blomkål med lite sås och skinka eller bacon till tycker jag är supergott. Denna gång blev det en parmesankräm till gjord på mjölk, mjöl, smör, salt, peppar och parmesanost. Gröna ärtor var inte dumt till det heller!


Räk- och chilipaj

Här kommer receptet från Arla på en god räk- och chilipaj, som är mycket enkel att göra.



Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
3 ägg
250 g cottage cheese, KESO chili
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost

Gör så här
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.

Till top