Avskedsfrukost - Rik riddare med päron och lingonkräm

Kommentera
Så är jag ensam i två veckor när min kära sambo stuckit på kurs till North Carolina i USA. Vanligtvis blir det inga extravaganser till frukost, men igår lyxade jag på med en rik riddare med päron och lingonkräm. Ett karamelliserat bröd toppas med ingefärssöta päron och en syrlig lingonkräm. Hittade jag även på "Laga lätt".



4 portioner
4 skivor vitt bröd
2 msk smör
1 msk strösocker
(färsk mynta till servering)

PÄRON I LAG
2 päron
3 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk färskriven ingefära

LINGONKRÄM
1/2 dl rårörda lingon
1/2 burk kesella, 10 %

GÖR SÅ HÄR:
Päron i lag: Skala och skär päronen i tunna klyftor. Koka upp vatten, socker och ingefära. Tillsätt päronen, koka upp och låt koka i ca 3 min. Låt päronen svalna i lagen.

Lingonkräm: Rör samman lingon och kesella.

Stek brödet gyllene i smöret på båda sidorna. Strö ett tunt lager socker på ena sidan och vänd ner den i pannan så att det karamelliseras.

Lägg bröden på tallrikar med den karamelliserade ytan uppåt. Toppa med päron, lingonkräm och mynta.