Färsk pasta med ugnsbakade tomater och parmesanost

De här tomaterna är så vansinnigt goda att man bara vill äta flera! Direkt när jag ätit upp dessa funderade jag på om jag inte skulle göra samma mat imorgon! Så gott är det!

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg körsbärstomater, gärna på kvist, i en ugnsform. Rör vid sidan ihop 2 msk olivolja, 1 tsk salt, 1/2 tsk socker, 1/4 tsk svartpeppar, 2 tsk oregano, timjan och rosmarin. Rör över tomaterna och in i ugnen i 1-2 timmar. Ju längre desto godare!  Koka färsk pasta. Jag tog fyllda med spenat och ricotta denna gång.

Lägg upp pasta, de vansinnigt goda tomaterna och riv färsk parmesan över. Mal svartpeppar över!

Avskedsfrukost - Rik riddare med päron och lingonkräm

Så är jag ensam i två veckor när min kära sambo stuckit på kurs till North Carolina i USA. Vanligtvis blir det inga extravaganser till frukost, men igår lyxade jag på med en rik riddare med päron och lingonkräm. Ett karamelliserat bröd toppas med ingefärssöta päron och en syrlig lingonkräm. Hittade jag även på "Laga lätt".



4 portioner
4 skivor vitt bröd
2 msk smör
1 msk strösocker
(färsk mynta till servering)

PÄRON I LAG
2 päron
3 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk färskriven ingefära

LINGONKRÄM
1/2 dl rårörda lingon
1/2 burk kesella, 10 %

GÖR SÅ HÄR:
Päron i lag: Skala och skär päronen i tunna klyftor. Koka upp vatten, socker och ingefära. Tillsätt päronen, koka upp och låt koka i ca 3 min. Låt päronen svalna i lagen.

Lingonkräm: Rör samman lingon och kesella.

Stek brödet gyllene i smöret på båda sidorna. Strö ett tunt lager socker på ena sidan och vänd ner den i pannan så att det karamelliseras.

Lägg bröden på tallrikar med den karamelliserade ytan uppåt. Toppa med päron, lingonkräm och mynta.
Till top