Matupplevelser i Österrike

Hemma igen efter en härlig vecka i Österrikiska alperna, närmare bestämt Bad Gastein. Hann med både vandring, besök vid vattenfall och varma källor. Matmässigt var det mycket gott. Åt dessutom mycket jordgubbar.

Går ju inte att vara i Österrike utan att äta en berömd Wienerschnitzel på kalvkött med citron till. Jättegott!



Något av det godare där nere var nog ändå en tallrik med färsk sparris, hollondaisesås, färska jordgubbar och skinka. Somrigt!



Hann även med lite sött på en alpstuga utanför Bad Gastein. Rabarberstrudel....

Marinerat kött gånger två

Till middag blev det världens godaste potatisgratäng med marinerad fläskfilé och kyckling.

Fläskfilén hade ugnsstekts dagen innan och marinerades i olja med svartpeppar, salt och soltorkade tomater. Vid servering toppades fatet med färsk basilika.



Kycklingen marinerades istället i creme fraiche smaksatt med strimlade soltorkade tomater, salt och peppar. Vid servering toppades det med gröna pimentooliver. Mums!

Till top