Hemma igen efter en härlig vecka i Österrikiska alperna, närmare bestämt Bad Gastein. Hann med både vandring, besök vid vattenfall och varma källor. Matmässigt var det mycket gott. Åt dessutom mycket jordgubbar.

Går ju inte att vara i Österrike utan att äta en berömd Wienerschnitzel på kalvkött med citron till. Jättegott!



Något av det godare där nere var nog ändå en tallrik med färsk sparris, hollondaisesås, färska jordgubbar och skinka. Somrigt!



Hann även med lite sött på en alpstuga utanför Bad Gastein. Rabarberstrudel....

Matupplevelser i Österrike

Resande 2 kommentarer
Hemma igen efter en härlig vecka i Österrikiska alperna, närmare bestämt Bad Gastein. Hann med både vandring, besök vid vattenfall och varma källor. Matmässigt var det mycket gott. Åt dessutom mycket jordgubbar.

Går ju inte att vara i Österrike utan att äta en berömd Wienerschnitzel på kalvkött med citron till. Jättegott!



Något av det godare där nere var nog ändå en tallrik med färsk sparris, hollondaisesås, färska jordgubbar och skinka. Somrigt!



Hann även med lite sött på en alpstuga utanför Bad Gastein. Rabarberstrudel....

Till middag blev det världens godaste potatisgratäng med marinerad fläskfilé och kyckling.

Fläskfilén hade ugnsstekts dagen innan och marinerades i olja med svartpeppar, salt och soltorkade tomater. Vid servering toppades fatet med färsk basilika.



Kycklingen marinerades istället i creme fraiche smaksatt med strimlade soltorkade tomater, salt och peppar. Vid servering toppades det med gröna pimentooliver. Mums!

Marinerat kött gånger två

Kött och chark En kommentar
Till middag blev det världens godaste potatisgratäng med marinerad fläskfilé och kyckling.

Fläskfilén hade ugnsstekts dagen innan och marinerades i olja med svartpeppar, salt och soltorkade tomater. Vid servering toppades fatet med färsk basilika.



Kycklingen marinerades istället i creme fraiche smaksatt med strimlade soltorkade tomater, salt och peppar. Vid servering toppades det med gröna pimentooliver. Mums!

I pingst blev vi bjudna på supergod mat hemma hos Sebastians föräldrar. För att fira en födelsedag blev det marängtårta med smörkolakräm, grädde och jordgubbar. Ack så gott!

Jordgubbstårta

Desserter och efterrätter Kommentera
I pingst blev vi bjudna på supergod mat hemma hos Sebastians föräldrar. För att fira en födelsedag blev det marängtårta med smörkolakräm, grädde och jordgubbar. Ack så gott!