Mariefred och Taxinge kakslott

Häromdagen tog vi bilen på en liten färd. Vi åkte först till Mariefred där vi strosade runt bland små hus och tittade på Gripsholms slott. 

 

Till lunch åt jag rostbiff med fransk potatissallad. Mycket gott! Vi hittade även ett stort franskt surdegsbröd som vi köpte.



Vi fortsatte därefter till Taxinge slott för att äta lite bakelser och kakor. Där var det så långa köer! Men till slut satt vi ute och tittade på mälaren och njöt av budapestrulle, citrontårta och blåbärscheesecake.

Chimchurrisås

På samma tema tog vi resten av biffen och kryddade den med salt och peppar. Gjorde en riktigt mumsig chimchurrisås till denna.



CHIMCHURRISÅS
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk koriander
1 större knippe färsk persilja
salt och peppar
1 dl olivolja

Gör så här:
Mixa en urrensad chili med två vitlöksklyftor i en matberedare. TIllsätt koriander och persilja samt lite av oljan. Krydda med salt och peppar och tillsätt resten av oljan.

Marinerad biff med björnbärssås

Det är lite soligt blandat med moln. Vi har passat på att grilla en del sen vi kom hem ifrån Gotland. En kväll marinerade vi biff med en kryddblandning som vi köpte i San Fransisco. Till detta smörslungade jag färskpotatis. Kokade potatisen och hällde av vattnet, i med lite smör och färska örter. Till detta lagade jag även en björnbärssås. Tog frysta björnbär och kokade ihop med lite soja, socker och vinäger.

Till top