Gör din egna kravmärkta müsli

Saltå har en ny sida "Min müsli" där man kan göra sin egna müsli. Först väljer man en müslibas, sedan fröer, nötter och frukter som man vill ha i. För de som gillar godis, kan man även ha i chokladdoppade russin, eller gelebjörnar?! Det går även att ge bort müsli i en fin burk, genom ett presentkort.

Själv har jag blandat till en med äpple, blåbär, quinoa, kanelmandlar, regalrussin och andra läckerheter. Nu väntar jag bara på spänning med att få paketet hemskickat så jag kan testa min blandning till frukosten.

Köttfärssås med papardelle

Köttfärsås gör jag inte alltför ofta, men när jag väl kommer mig för undrar jag varför det inte blir oftare. Den syrliga tomatsmaken, med god lagrad parmesan och en riktigt god pasta till, som denna papardelle.



INGREDIENSER
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
olivolja
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 skvätt balsamvinäger
1 nypa socker
salt
rikligt med svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Hacka en gul lök och en vitlöksklyfta. Stek i olivolja och lägg i nötfärsen och bryn tills den inte är röd längre. Lägg över i en gryta tillsammans med resten av ingredienserna. Låt puttra i en halvtimme. Servera med pasta och grovriven parmesanost!

Rostad tomat- och röd paprikasoppa

Grillade grönsaker, färsk timjan och grillad halloumi är ingredienserna till denna sagolikt goda soppa. Den går snabbt att göra och även snabbt att äta upp!



4 portioner

1 kg tomater
2 röda paprikor
1 hel vitlök
1 rödlök
2 msk olivolja
några kvistar färsk citrontimjan
ca 5 dl grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk socker
1 paket halloumi light

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj tomater och paprikor. Dela tomaterna i halvor och kärna ur och klyfta paprikorna. Halvera vitlöken tvärsöver. Skala och klyfta rödlöken. Lägg allt i en form och ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut vitlöksklyftorna ur skalet och mixa dem med timjan och resten av grönsakerna med mixerstav. Häll i en kastrull och späd med buljong. Koka upp och tillsätt salt, svartpeppar och socker. Skär halloumin i bitar och stek den snabbt i olja tills den är krispig. Servera i soppan. Toppa med lite citrontimjan.
Till top