Kantarelltoast

Eftersom jag köpte 1 kg kantareller på torget så blev det även lite över till en smaskig kantarelltoast! Vad är mer höstigt? Sebastian kunde även njuta av ett gott vitt vin från Hawkes Bay, Nya Zeeland.

Årets första höstgryta med fläskfilé

Morgonsolen blänker in genom fönstren. Härligt gult sken. Inne i köket har jag längtat efter höstmat på sistone. Bourgognegrytor, kantareller och bläbär. Här är årets första höstgryta. Jag ville egentligen ha vilt grytkött, men hittade inget i hötorgshallen. Så det blev en gryta med fläskfilé, små steklökar, kantareller, bacon och morotsslantar.

Lasagne med köttfärs och grillad paprikakeso

Lasagne är aldrig fel! Här är en variant som är mycket enkel att göra med keso istället för vanlig ostsås.



Ingredienser
4 port


400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör-&rapsolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
500 g KESO cottage cheese grillad paprika
6 lasagneplattor
2 dl riven ost gratäng

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna. 

Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp.  Rör i cottage cheese. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form.  Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Till top