Smakupplevelser i San Francisco

Nu är jag hemma från San Francisco. Det var en underbar resa med mycket upplevelser och god mat. Pier 39 där sjölejon ligger i solen är en favoritplats.



Vi var på Bubba Gump och åt räkor med massor med tillbehör och kycklingsallad deluxe.




Den första frukosten åt vi amerikanska pannkakor. I mina dolde sig en massa goda blåbär. Mums!



I golden gate park, liksom överallt annars, blommade de rosa körsbärsträden. Vi hade även tur att vara i San Francisco under japanese blossom cherry festival. I japantown var det fullt av små stånd, god mat och roligheter.



Golden gate bron var en dag höljd i dimma.



Till lunch en dag hann jag även med att äta crêpes med jordgubbar.



Cheesecake factory är en favoritrestaurang i usa. Där finns hur många cheesecakesorter som helst, tyvärr är man alltid för mätt för att äta någon...



TIll middag åt jag hibachi steak med wasabipotatismos och tempurasparris. Portionerna var jättestora!



Vi lämnade därefter San Francisco och tog oss upp till Napa Valley. Fantastiskt gröna kullor och vackra vyer. Dean och Deluca har en affär i St Helena och där stannade vi för att köpa goa rostbiffsmackor med stark pepparrotsdressing.



På Boudinbakery i San Franciscoområdet går det att finna jättegoda surdegsbröd. Till lunch en dag åt jag en med kalkon och tranbärssås.



En kväll i Sunnyvale passade vi på att äta sushi på restauranggatan.




Som avslutning på resan tog vi Higway one upp till San Francisco. Vi passerade lite elefantsälar på vägen. Vilken bonus!

Påskfirande

Idag har firandet av påsken påbörjats i Uppsala. Som vanligt blev vi bjudna på en supergod middag hemma hos mamma. Började med en toast skagen...



Därefter åt vi en supergod gryta med fläskfilé, kantarell- och murkelsås samt kronärtskocksbottnar. Mums!



Till efterrätt blev det en riktig påsktårta, värmlandstårta med söta gula marsipankycklingar på!



Jättefina påskägg från Landings fick vi idag också! Ska testa en liten pralin senare ikväll!

Till top