En knäckig, seg och så god paj som jag hittade receptet till i senaste Buffé.



För 6 personer
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass.

Bittes äppelpaj

Bakning 3 kommentarer
En knäckig, seg och så god paj som jag hittade receptet till i senaste Buffé.



För 6 personer
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass.
Blev inspirerad av SvD bilaga och lagade ikväll denna paj med kyckling, röd curry och savoykål.



6 personer

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Till fyllningen
1/2 grillad kyckling
1 klyfta savoykål
1 röd paprika
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 tsk röd currypasta
1/2 tsk salt
50 g riven ost
 
Frivilligt
1 dl salta jordnötter

GÖR SÅ HÄR:
Gör iordning pajskalet i en matberedare eller för hand. Tryck ut i en form och ställ in i frysen i 10 min. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda i 10-12 min. Sänk därefter värmen till 175 grader.

Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Strimla kålen, skiva paprika och lök, hacka vitlöken fint. Stek grönsakerna i smör och tillsätt vitlöken. Fördela kycklingbitarna och grönsakerna i pajskalet.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, röd curry och salt och häll äggstanningen över pajen. Strö över riven ost och jordnötter.

Grädda pajen 30-35 minuter i ugnen tills den fått fin färg.

Kycklingpaj med röd curry och savoykål

Paj Kommentera
Blev inspirerad av SvD bilaga och lagade ikväll denna paj med kyckling, röd curry och savoykål.



6 personer

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Till fyllningen
1/2 grillad kyckling
1 klyfta savoykål
1 röd paprika
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 tsk röd currypasta
1/2 tsk salt
50 g riven ost
 
Frivilligt
1 dl salta jordnötter

GÖR SÅ HÄR:
Gör iordning pajskalet i en matberedare eller för hand. Tryck ut i en form och ställ in i frysen i 10 min. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda i 10-12 min. Sänk därefter värmen till 175 grader.

Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Strimla kålen, skiva paprika och lök, hacka vitlöken fint. Stek grönsakerna i smör och tillsätt vitlöken. Fördela kycklingbitarna och grönsakerna i pajskalet.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, röd curry och salt och häll äggstanningen över pajen. Strö över riven ost och jordnötter.

Grädda pajen 30-35 minuter i ugnen tills den fått fin färg.
Det här kanonreceptet på lax med smak av dill, honung och citron hittade jag i senaste Buffé. I potatismoset rev jag ner massor med rivig pepparrot. Enkelt men ack, så smakrikt.



För 4 personer
700 g lax med skinn
rivet skal av 1 1/2 citron
2 dl hackad dill
3 msk flytande honung
1/2 dl soja
ca 1 1/4 kg potatis
5-6 dl mjölk
2 msk smör
1 dl riven pepparrot
salt, malen vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda skalet av 1 citron, dill, 1/2 tsk salt och 1 1/2 krm peppar i en mortel. Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Gnid in laxen med blandningen.

Blanda honung och soja. Skär några snitt tvärs över laxen. Ringla blandningen över laxen.

Ställ laxen i ugnen ca 20 minuter. Strö citronskal över laxen. Varmhåll tills moset är klart.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stöt till mos. Blanda med varm mjölk, smör, riven pepparrot, 1 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Servera laxen med pepparrotsmoset.

Citronlax med potatis- och pepparrotsmos

Fisk och skaldjur Kommentera
Det här kanonreceptet på lax med smak av dill, honung och citron hittade jag i senaste Buffé. I potatismoset rev jag ner massor med rivig pepparrot. Enkelt men ack, så smakrikt.



För 4 personer
700 g lax med skinn
rivet skal av 1 1/2 citron
2 dl hackad dill
3 msk flytande honung
1/2 dl soja
ca 1 1/4 kg potatis
5-6 dl mjölk
2 msk smör
1 dl riven pepparrot
salt, malen vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda skalet av 1 citron, dill, 1/2 tsk salt och 1 1/2 krm peppar i en mortel. Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Gnid in laxen med blandningen.

Blanda honung och soja. Skär några snitt tvärs över laxen. Ringla blandningen över laxen.

Ställ laxen i ugnen ca 20 minuter. Strö citronskal över laxen. Varmhåll tills moset är klart.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stöt till mos. Blanda med varm mjölk, smör, riven pepparrot, 1 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Servera laxen med pepparrotsmoset.