Lasagne i långpanna

Supergod klassisk lasagne med köttfärssås och ostsås. När jag gjorde den blev det 12 portioner, så det är jättebra att frysa in och ta med till jobbet.




Ingredienser

10-12 port

3/4 kg köttfärs
4 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Arla smör-&rapsolja
2 burkar krossade tomater, á 400 g
4 msk tomatpuré
1 msk oregano, basilika, timjan
2 krm svartpeppar
2 grönsaksbuljongtärningar
20 lasagneplattor


Ostsås:
1 dl vetemjöl
1 1/2 liter mjölk
7 dl riven ost gratäng
1 tsk salt


Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärningar. Låt såsen koka ca 5 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 5 dl av osten och smaksätt med salt. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord långpanna med raka kanter ca  30x40 cm. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, slå in i folie och frys in.


Liknande inlägg

Kommentera här: