Smakrik focaccia

Idag efter två långa promenader passade jag på att göra focaccia smaksatt med basilika, strimlade soltorkade tomater och svarta oliver. Mums!

image384

INGREDIENSER
50 g jäst
2 1/2 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
1 msk olivolja + till plåt och pensling
1 msk finhackad basilika
6 dl vetemjöl special
1 dl strimlade soltorkade tomater
flingsalt att strö över
1-2 dl urkärnade svarta oliver

GÖR SÅ HÄR:
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna, utom tomaterna och oliverna, och låt arbetas på låg fart i en hushållsassistent i 12 min. Tillsätt tomaterna den sista minuten. Låt jäsa 1 timme under bakduk. Kavla ut degen bakplåtsstor, den blir ca 1 cm tjock. Pensla en bakplåt med olivolja och lägg degen på plåten. Pensla degen med olivolja och strö flingsalt över. Tryck ner oliverna. Låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Baka i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.
Till top