Idag efter två långa promenader passade jag på att göra focaccia smaksatt med basilika, strimlade soltorkade tomater och svarta oliver. Mums!

image384

INGREDIENSER
50 g jäst
2 1/2 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
1 msk olivolja + till plåt och pensling
1 msk finhackad basilika
6 dl vetemjöl special
1 dl strimlade soltorkade tomater
flingsalt att strö över
1-2 dl urkärnade svarta oliver

GÖR SÅ HÄR:
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna, utom tomaterna och oliverna, och låt arbetas på låg fart i en hushållsassistent i 12 min. Tillsätt tomaterna den sista minuten. Låt jäsa 1 timme under bakduk. Kavla ut degen bakplåtsstor, den blir ca 1 cm tjock. Pensla en bakplåt med olivolja och lägg degen på plåten. Pensla degen med olivolja och strö flingsalt över. Tryck ner oliverna. Låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Baka i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

Smakrik focaccia

Bakning En kommentar
Idag efter två långa promenader passade jag på att göra focaccia smaksatt med basilika, strimlade soltorkade tomater och svarta oliver. Mums!

image384

INGREDIENSER
50 g jäst
2 1/2 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
1 msk olivolja + till plåt och pensling
1 msk finhackad basilika
6 dl vetemjöl special
1 dl strimlade soltorkade tomater
flingsalt att strö över
1-2 dl urkärnade svarta oliver

GÖR SÅ HÄR:
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna, utom tomaterna och oliverna, och låt arbetas på låg fart i en hushållsassistent i 12 min. Tillsätt tomaterna den sista minuten. Låt jäsa 1 timme under bakduk. Kavla ut degen bakplåtsstor, den blir ca 1 cm tjock. Pensla en bakplåt med olivolja och lägg degen på plåten. Pensla degen med olivolja och strö flingsalt över. Tryck ner oliverna. Låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Baka i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.