Lyxig citronpasta med avokado, räkor och röd rom

4 portioner

image423

1 citron
450 g färsk pasta, ex tagliatelle
1 burk lätt crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 avokado
1 liten rödlök
1 burk röd stenbitsrom
1 dl skalade räkor

GÖR SÅ HÄR:
Skrubba citronen i varmt vatten. Riv skalet, halvera och pressa 1/2 msk citronjuice ur ena halvan. Klyfta den andra halvan. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka försiktigt upp crème fraiche i en tvåliterskastrull. Smula i buljongtärningen, tillsätt citronjuice, salt och peppar. Rör om och sjud nån minut. Stjälp ner pastan i såsen och blanda runt. Kärna ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken tunt. Lägg upp pasta på fyra tallrikar, toppa med avokado, räkor, rödlök, röd rom och rivet citronskal. Servera med en citronklyfta.

Vild färspanna med gelé

En riktigt god gryta med köttfärs!

4 portioner
800 g potatis
500 g nötfärs
1 msk olja till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk viltfond
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk rönnbärsgelé
1 burk blandsvamp
1 kruka persilja, hackad

GÖR SÅ HÄR:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Fräs köttfärsen i en het stekpanna med olja. Salta och peppra. Skala och strimla löken, skala och grovriv moroten och palsternackan, skala och hacka vitlöken. Stek lök och rotfrukt med färsen i 3-4 minuter. Rör då och då. Rör i tomatpuré. Tillsätt fond, vatten, grädde och rönnbärsgelé. Koka ihop till en krämig konsistens. Häll av svampen, vänd ner den och persiljan. Låt allt bli varmt. Servera med pressad potatis och rönnbärsgelé.

Tagliatelle med zucchini, mynta och feta

15 min
4 portioner


image422

400 g färsk tagliatelle
1 stor zucchini
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
200 g fetaost
1 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Koka pastan enligt anvisningar. Skölj och halvera zucchinin, skär i halvmånar. Repa myntabladen och spara några blad till dekoration. Stek zucchinin i oljan i en stekpanna på ganska hög värme i ca 3 min. Tillsätt mynta och salt och stek ytterligare 2 min. Häll pastan i pannan och vänd runt ordentligt. Smula över fetaosten, peppra ordentligt och dekorera med mynta.
Till top