Nyårsaftonmeny

Eftersom det idag är sista dagen på år 2008 tänkte vi slå på stort och göra en kanongod meny.



NYÅRSMENY


Börjar med körbärstomat med tryffelcreme & timjan.

Till förrätt gratinerad hummer med såklart hummer, prästost, konjak och dijonsenap.

Till huvudrätt blir det hjortinnerfilé, schalottenlök och svamp med svartpeppar- och björnbärssås serverad med gratäng på morot, palsternacka och pepparrot.

Som dessert och avslutning

på kvällen kommer vi att servera en mjölkchokladmousse med flingsalt.


Vi önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Vad kommer ni att tillaga ikväll?

Morots- och köttfärsbiffar med grönsakspuré

Dessa färsbiffar med morot i blev underbart saftiga och goda. Till detta ett färgglatt blomkåls- och broccolimos.



INGREDIENSER
4 portioner

1 blomkålshuvud
1 bunt broccoli
1/2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar

1 gul lök
1 morot
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl crème fraiche
2 msk smör

blandade gröna salladsblad
1 knippe färsk gräslök

GÖR SÅ HÄR:
Dela blomkålshuvudet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka, det tar cirka 5 minuter. Häll av de mesta vattnet, spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och svartpeppar.

Skala och finhacka löken. Skala och grovrik moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till en jämn smet. Forma till avlånga biffar och stek dem i smör i en stekpanna. 3-4 minuter på varje sida.

Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klipps gräslök.

Långfärdsskridskor

Nu verkar sjön utanför fönstret hålla för skridskoåkning. Själv njuter jag mest under sommaren när det bara är att hoppa från badbryggan. Nu känns det som att det dröjer länge tills dessa dagar...

Till top