Det här är en favorit. Busenkel att göra, men ack så god. Den får vi ofta hemma hos Kerstin och Hasse.

image514

Klicka på lite tapenade på crostini. Toppa med en bit lufttorkad skinka. Mums!

Kerstins goda crostini med tapenade och lufttorkad skinka

Såser, chutney och andra röror Kommentera
Det här är en favorit. Busenkel att göra, men ack så god. Den får vi ofta hemma hos Kerstin och Hasse.

image514

Klicka på lite tapenade på crostini. Toppa med en bit lufttorkad skinka. Mums!
Fredagen till ära blev det mycket enkel mat. En god uppskivad vitlöksbaguette och till denna diverse tillbehör. Gjorde en avokadoröra med färsk chili, citron, salladslök, strimlade soltorkade tomater och svartpeppar och salt. Till detta nykokt sparris, färska hallon och ett fikon. Salami och skinka. Och inte att glömma ett antal småbitar spansk hårdost, manchego med flera.

image513

Tapas med avokadoröra, färska hallon och spanska ostar

Tapas Kommentera
Fredagen till ära blev det mycket enkel mat. En god uppskivad vitlöksbaguette och till denna diverse tillbehör. Gjorde en avokadoröra med färsk chili, citron, salladslök, strimlade soltorkade tomater och svartpeppar och salt. Till detta nykokt sparris, färska hallon och ett fikon. Salami och skinka. Och inte att glömma ett antal småbitar spansk hårdost, manchego med flera.

image513

Jättemumsig rätt där kycklingfiléen får marinera och ta smak. Serveras med en tzatziki och tomatsalsa.

image512

Marinaden
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
8-10 färska myntablad
salt och peppar

Blanda alla ingredienser och lägg filéerna i marineraden en timme i kylskåp.

Tomatsalsa
4 tomater
1/2 rödlök
1-2 msk finhackad koriander
1 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
1 msk limesaft
salt och svartpeppar

Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar. Finhacka rödlök och blanda med tomaterna i en bunke. Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås, och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Servera varma grillade kycklingfiléer med en tzatziki och tomatsalsa.

Grillad kycklingfilé med youghurtdressing och tomatsalsa

Kyckling och fågel En kommentar

Jättemumsig rätt där kycklingfiléen får marinera och ta smak. Serveras med en tzatziki och tomatsalsa.

image512

Marinaden
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
8-10 färska myntablad
salt och peppar

Blanda alla ingredienser och lägg filéerna i marineraden en timme i kylskåp.

Tomatsalsa
4 tomater
1/2 rödlök
1-2 msk finhackad koriander
1 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
1 msk limesaft
salt och svartpeppar

Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar. Finhacka rödlök och blanda med tomaterna i en bunke. Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås, och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Servera varma grillade kycklingfiléer med en tzatziki och tomatsalsa.