Balsamicofilé med tryffelsvamp

Underbara kombinationer av smaker! Fläskfilé är lite sötsyrlig och äpple ger en fräsch smakbrytning.

image237

För 4 personer
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör eller olja att steka i
salt, flingsalt eller svartpeppar

Tryffelsvamp
1 paket bacon
1 syrligt äpple
200 g skogschampinjoner eller kantareller
2-3 tsk tryffelolja
1 påse ruccola

1. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar. Ca 3 min.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt i en panna i smör eller olja. Salta och peppra och pensla på lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugnen 20-25 minuter tills innertemperaturen når 67 grader.
3. Fintärna bacon och äpple. Stek bacon och svamp knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpplte, tryffelolja och ruccola.
4. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelsvampen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Annas lasagne

image235

Höstlasagen. Häromdagen gjorde jag Annas lasagne. Jättegod med två lager av fyllning, gul fräst lök med tomater på burk och oregano samt spenat fräst med kesella. Varvas mellan lasagneplattor. På med lite ost och två dl mjölk. Sedan in på 175 grader i 20 minuter. Mums!

image234
Till top