Kulinariska höjdpunkter under jorden runt resan

Kommentera
Under vår resa besökte vi fyra länder, Kina, Nya Zeeland, Cook islands och USA. Det är alltid svårt att hitta de bästa matminnena om man väntar för länge, så här kommer topparna.

* I Shanghai avnjöts dumplings strödda med sesamfrön och fyllda med kött, biff med syrlig sås och de allra godaste, små knapriga pak choi kålarna som jag någonsin ätit.

image306

* På sydön på Nya Zeeland, under en bussresa till Queenstown stannade vi och pausade i en liten by. Där fanns en liten affär/bakeri. Den lemon cream cheese muffinsen jag smakade där var syrlig, citronig, fluffig, underbar. En stor överraskning strödd med vallmofrön.

* I Seattle på the Cheesecake factory var det godaste inte cheesecaken, även om de hade över 50 sorter i alla smaker. Jag åt marinerad japansk biff med svamp och wasabipotatismos med små bitar potatisskal i. Låter kanske inte så frestande, men det var verkligen något ovanligt, smakrikt och speciellt. 

* Sushi är vi inte mästare på i Sverige, efter att ha upplevt det på tre kontinenter. I Auckland på restaurangen Ariake var smakupplevelsen något utöver det vanliga och i Los Angeles var rullarna med starkt marinerad tonfisk, lite avokado, sushiris och krispighet något jag alltid kommer att minnas. 

image307

*Gingerbread latte, white choclate moccha - två kaffeupplevelser som i Las Vegas och Seattle väckte mig till liv tidigt på morgnarna.